Tool: kleuren in actie

Als je kleuren bij elkaar zoekt voor een ontwerp is het heel sereen om naar een mooi pallet te staren. Maar we willen de kleuren graag in actie zien. Door elkaar heen, met typografie, in verschillende combinaties. Alle combinaties eigenlijk. Daar bouwden we een tool voor.

We gebruiken graag het onvolprezen coolors om kleuren bij elkaar te zoeken. Maar we willen de kleuren ook graag in actie zien, en ze steeds allemaal in een ontwerp aanpassen is veel te tijdrovend. Dus we hebben een tooltje gemaakt die een x aantal kleuren (het zijn er nu 6, maar dat is eenvoudig aan te passen afhankelijk van het project) in kan invoeren en dan met één druk op de knop alle kleuren met elkaar laten combineren in een random grid van kleurcombinaties.
Een paar keer op de knop drukken en wat rondscrollen geeft ons een snel beeld van hoe het pallet gaat werken en welke combinaties wel en niet goed werken.

Downloaden en aanpassen

De tool is slechts één file. De css en js codes staan gewoon in de html. Alle links naar jQuery en fonts gaan via de Google api. In het js script is makkelijk het aantal kleuren etc. aan te passen.
Veel plezier ermee en laat ons weten wat je ermee doet. Zijn we benieuwd naar.

Open de tool

tool van mbstudio